Ποικιλία
Ξηρός οίνος, Ροζέ, Λευκός, Κόκκινος, 750 ml, 12% vol
Τρόπος παρασκευής
Παράγεται από την οικογένεια Ζουριδάκη. Η Κρήτη, είναι ιδανική περιοχή για την καλλιέργεια αμπελιών, γι’αυτό θεωρείται η καλύτερη αμπελουργική ζώνη του κόσμου.
Ιδιαιτερότητα της γεύσης
Είναι ένα ξηρό κρασί με χαμηλό αλκοολικό βαθμό, χαρακτηριστικό λεπτό άρωμα και δροσερή φρουτώδη γεύση.
Ιστορία και κουλτούρα
Η κουλτούρα του αμπελιού και του κρασιού, εμφανίστηκε και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας στην Κρήτη. Αυτό το αποκάλυψε και η αρχαιολογική σκαπάνη σε διάφορες περιοχές της Κρήτης (Μύρτος, Κνωσός, Φαιστός, Βαθύπετρο, Μάλια, Γουρνιά, Παλαίκαστρο, Κομός, Ζάκρος κ.α.)