Συστατικά
Αλεύρι ολικής από χαρούπια
Τρόπος Παρασκευής
Παρασκευάζεται από αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά
Ιδιαιτερότητα της Γεύσης
Τα χαρούπια είναι εύγευστα, εύπεπτα και θρεπτικά. Το χαρούπι είναι ένα γλυκό και υγιεινό υποκατάστατο της σοκολάτας.
Διατροφική αξία
Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο, βιταμίνες Α και D, βιταμίνες της ομάδας Β και καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγγάνιο, κ.α. Έχει τουλάχιστον 6 αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι εύπεπτο και δεν προκαλεί αλλεργίες. Επιδρά κατασταλτικά στην χοληστερίνη, ενώ έχει θετικά αποτελέσματα κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας.
Πού χρησιμοποιείται
Το χαρουποπαξίμαδο έχει μπει στην διατροφή μας τα τελευταία χρόνια, και ένας από τους πρώτους που το ανέδειξε είναι ο φούρνος του Ζουριδάκη. Η χρήση του για ως τροφή που παρέχει οφέλη για την υγεία, ξεκινάει πριν από 4.000 χρόνια στην αρχαία Ελλάδα.